Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Kako prihraniti do 60% pri programski opremi?

Mogoče se sliši skoraj predobro, vendar je res. Obstaja način, da prihranite veliko denarja pri programski opremi – z nakupom sekundarne. Koncept obstaja že dve desetletji, a marsikdo še vedno ni slišal zanj.

Kaj je pravzaprav sekundarna programska oprema?

„Sekundarna“ (včasih imenovana tudi „rabljena“) programska oprema opisuje licence, ki jih lastniki ne potrebujejo več. Lastniki so običajno podjetja, ki želijo kupiti novejšo različico programa ali v celoti preiti na drugo programsko opremo. To pomeni, da njihove „rabljene“ licence postanejo odvečne. Te licence odkupimo in nato ponudimo drugim strankam, tako da niso po nepotrebnem zapravljene. Tako lahko izdelke prodajamo po bistveno nižjih cenah. Lahko se vprašate – koncept se sliši odlično, ampak ali je zakonit? Seveda je! Več o pravnem ozadju sekundarne programske opreme najdete tukaj.

Primer naročila, ki prikazuje dejanski prihranek pravega podjetja

Mednarodno podjetje na področju okoljskih rešitev

Češka podružnica mednarodnega podjetja (osredotočenega na zagotavljanje energetskih storitev) je potrebovala 300 kosov Microsoft Office 2019 Standard. Namen nakupa je bil nadgraditi njihovo programsko opremo iz varnostnih razlogov. S sprejemom naše ponudbe je podjetje prihranilo več kot 70 000 € pri stroških = plačali so 62% manj, kot če bi izdelke kupili po redni tržni ceni!

 

 

Opomba: Projekti nad 2 000 € imajo dodatne popuste na izdelke, kar pomeni, da je prihranek lahko celo večji kot običajno!

Koliko lahko prihranite pri naših najbolj priljubljenih izdelkih:

Windows 10
Pro
Redna tržna cena: 232 €
Naša cena: 54,99 €
Office 2019
Professional Plus
Redna tržna cena: 640 €
Naša cena: 189,99 €
Windows Server 2019
Standard (16 jeder)
Redna tržna cena: 1 113 €
Naša cena: 769,99 €

 

Vse cene so brez DDV.

Zakaj kupovati pri nas

  • Zaupa nam že več kot 150 000 kupcev na 15 evropskih trgih.
  • Ponosni smo, da imamo povprečno oceno zadovoljstva strank 98% (na podlagi več kot 20 000 povratnih informacij ).
  • Naši posvečeni licenčni svetovalci nudijo pomoč in smernice v vašem jeziku, tako da ste lahko prepričani, da se po potrebi lahko obrnete na nekoga.

Nekatere naše zadovoljne stranke:


Kliknite spodnji oranžni gumb, če želite izvedeti več o pravnem ozadju sekundarne programske opreme in o garancijah, ki jih zagotavljamo.

Naš pogled na preprodajo sekundarne programske opreme

Z našega stališča preprodaja odvečnih licenc ljudem omogoča nakup zakonite programske opreme po veliko ugodnejših cenah, kot bi jih običajno lahko. Še več, licenca, ki za prvega kupca postane tako rekoč neuporabna, lahko še vedno služi nekomu drugemu. Postopek deluje podobno kot kadar kupite knjigo, jo preberete in jo nato želite prodati nekomu drugemu. Prvotni prodajalec nima pravice vplivati na to, kaj se bo zgodilo z že prodano knjigo v prihodnosti. Pri programski opremi je povsem enako – ko jo odstranite iz naprave prvotnega lastnika, jo lahko prosto prodate nekomu drugemu.

Doživljenjsko pravno jamstvo

Z vsako kupljeno licenco dobite pravni dokument, imenovan Izjava prodajalca, ki nas zavezuje, da zagotovimo dosmrtno pravno jamstvo o izvoru in zakonitosti programske opreme. V primeru kakršnih koli težav prevzamemo polno pravno odgovornost za prodane licence. Sodelujemo samo s stabilnimi in preverjenimi dobavitelji, naše podjetje pa sodeluje z drugimi organizacijami v smeri skupnega cilja odkrivanja goljufivih prodajalcev licenc in poročanja o njih organom pregona.

Zanesljivost dokazujejo številke

Od leta 2016 je naše podjetje prodalo več kot 700 000 licenc za programsko opremo in pri reviziji programske opreme izdelkov, ki jih ponujamo, nismo zasledili niti enega primera negativnega stališča, zato ste lahko prepričani, da naši izdelki ustrezajo vsem najnovejšim pravilom o zakonitosti!

Bi radi izvedeli več o revizijah? Preberite naš članek – Revizije programske opreme: Kaj lahko pričakujete in zakaj ni razloga za skrb.

Kaj pravijo mediji o sekundarni programski opremi?

„Sodišče EU: prodaja rabljenih licenc za programsko opremo je v redu.

Evropsko sodišče pravi, da pravilo velja za kopije programske opreme na fizičnih nosilcih in prenesene z interneta. Sodišče je še navedlo, da ko programska družba proda „kopijo računalniškega programa“, se odpravi njena „izključna pravica do distribucije“, kar utira pot drugim podjetjem za prodajo rabljenih licenc.“

Preberite celoten članek tukaj

„To pomeni, da v skladu z zakonodajo EU podjetja s programsko opremo nimajo pravice, da uporabnikom preprečijo, da bi svoje digitalne prenose prodali drugim; pravica distributerja programske opreme do nadzora distribucije je po prvi prodaji izčrpana.

Torej, če prenesete kos programske opreme, ga lahko učinkovito prodate, če kopijo izbrišete na svojem trdem disku.“

Preberite celoten članek tukaj

„Najvišje evropsko sodišče je presodilo, da je trgovanje z rabljeno licenco programske opreme zakonito in da avtor take programske opreme ne more nasprotovati nobeni nadaljnji prodaji. Ta sodba predstavlja precedens za trgovanje z licencami rabljene programske opreme po vsej Evropski uniji.“

Preberite celoten članek tukaj

Kaj pravi zakon o preprodaji sekundarnih licenc?

Sodišče Evropske unije je leta 2012 izreklo eno najpomembnejših sodb v zvezi s prodajo rabljenih licenc.

V sodbi Sodišča Evropskih skupnosti v zadevi C-128/11 UsedSoft GmbH proti Oracle International Corp. je zapisano, da „avtor programske opreme ne more nasprotovati nadaljnji prodaji svojih „rabljenih“ licenc, ki dovoljujejo uporabo njegovih programov, prenesenih z interneta. Izključna pravica do distribucije kopije računalniškega programa, zajetega v takšni licenci, je izčrpana ob prvi prodaji.“

To pomeni, da je prodaja „rabljene“ in odvečne licence za programsko opremo zakonita. Ta sodba je ustvarila varen, pravni okvir za celotno Evropsko unijo, ki zagotavlja pošteno in zdravo konkurenco na evropskem trgu.

Sodba tudi navaja, da:

  • Z trajnimi licencami programske opreme je mogoče prosto trgovati. Če kupite trajno licenco za programsko opremo, jo lahko prodate pod enakimi pogoji.
  • Pravice proizvajalca do distribucije se izčrpajo ob prvi prodaji programske opreme. Kupci, ki so računalniški program kupili na prostem trgu, so upravičeni do uporabe kupljene programske opreme.
  • Tudi če je nadaljnja prodaja programske opreme izrecno prepovedana z licenčno pogodbo, imetnik avtorskih pravic ne more več nasprotovati nadaljnji prodaji te kopije. Za licenčno pogodbo velja evropska zakonodaja in točke, ki so v nasprotju z evropsko zakonodajo, so neveljavne (to velja predvsem za „programsko opremo OEM“).
  • Med načini razdeljevanja ni razlike. Programsko opremo lahko distribuirate na CD-ju / DVD-ju (fizične licence) ali prek spleta (digitalne licence). Imetnik avtorskih pravic ne more zahtevati ustreznega plačila za nadaljnjo nadaljnjo prodajo licence programske opreme, ker je bilo ustrezno plačilo pridobljeno med prvo prodajo.

Preberite celotno sporočilo za javnost CJEU

Pravna zgodovina sekundarne programske opreme

V spodnji infografiki si oglejte, katere so bile glavne sodne odločbe in direktive EU, ki so z rabljenimi licencami vplivale na stanje na trgu.

 

2000
„Sodba nemškega zveznega sodišča je dovolila prodajo različic OEM in različic DSP brez pripadajoče strojne opreme.“ – Sklep Zveznega sodišča z dne 6. julija 2000, spis št. I ZR 244/97

2001
„Prva prodaja izvirnika dela ali njegovih kopij v Skupnosti s strani imetnika pravice ali z njegovim soglasjem izčrpa pravico do nadzora nadaljnje prodaje tega predmeta v Skupnosti.“ – Izvleček iz direktive EU 2001/29 / ES

2006
Deželno sodišče v Hamburgu je potrdilo, da je trgovina z rabljeno Microsoftovo programsko opremo zakonita. To velja tudi za ponovno prodajo posameznih licenc iz pogodb o količinski licenci.

2009
„...drugi pridobitelj licence, pa tudi kateri koli njen nadaljnji pridobitelj, se bo lahko zanesel na izčrpanje pravice do distribucije in bo zato veljal za zakonitega pridobitelja kopije računalniškega programa in bo imel koristi od pravice do razmnoževanja, določene v tej določbi.“(Izvleček iz odločbe Sodišča iz leta 2012, ki je temeljila na direktivi iz leta 2009.)Direktiva 2009/24 / ES Evropskega parlamenta in Sveta

2011
Švicarsko kantonalno sodišče v Zugu je odločilo, da „Adobe po prvi prodaji ne more prepovedati nadaljnje prodaje programske kopije v smislu avtorskih pravic“.
Ta odločitev o določitvi precedensa velja za veliko zmago v prosti mednarodni trgovini s programsko opremo.

2012
„Avtor programske opreme ne more nasprotovati nadaljnji prodaji svojih „rabljenih“ licenc, ki dovoljujejo uporabo njegovih programov, prenesenih z interneta.“- odločba Sodišča, Zadeva C-128/11 UsedSoft GmbH proti Oracle International Corp.

2016
„Začetni pridobitelj kopije računalniškega programa, ki ga spremlja neomejena uporabniška licenca, lahko to kopijo in svojo licenco proda novemu pridobitelju.“ – Odločba Sodišča, zadeva C-166/15 Aleksandrs Ranks in Jurijs Vasiļevičs

 

Vaš izdelek je bil dodan v košarico

    Brezplačna dostava in 30 dnevna zagotovitev vračila denarja