Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Reference

Pridružite se našim tisočim zadovoljnim strankam, ki so že prihranile!

Kontaktirajte nas

Nekateri naši izvedeni projekti

Slovenské elektrárne, a.s.

Ponudnik električne energije, Slovaška

Največji ponudnik električne energije na Slovaškem je želel nadgraditi starejše različice programske opreme, ki so jih uporabljali zaposleni. Poleg prihranka pri stroških so njihovi podatki še naprej zaščiteni z rednimi varnostnimi posodobitvami in poveča se lahko njihova produktivnost!

Prihranek: 72 %

Nemocnica Poprad

Bolnišnica, Slovaška

Glavna bolnišnica v Popradu je za svoje zaposlene potrebovala novejše različice izdelkov Microsoft Office. Naša ponudba (ki je bila izbrana na razpisu) je bolnišnici omogočila, da je programske izdelke dobila po 80 % ceneje, kot če bi kupila nove! Prihranjena sredstva bodo zdaj lahko uporabljena za zelo potrebno opremo, ki bo koristila pacientom in zdravnikom.

Prihranek: 80 %

Mesto Příbram

Mesto, Češka

Mesto Příbram je potrebovalo nadgradnjo strežniške programske opreme za interno komunikacijo. Z nakupom izdelkov pri nas so privarčevali več kot 15 000 €, kar za primerjavo ustreza znesku, ki ga bodo porabili za popravilo svoje znamenitosti - granitnega vodnjaka.

Prihranek: 15 000 €

Újpest Budapest

Okrožje v Budimpešti, Madžarska

Prihranek: 73 %

Case study

Mestna občina Budimpešta je s podjetjem Forscope kupila programsko opremo 73 % ceneje

Budimpeški okraj Újpest je pri nas kupil rabljeno programsko opremo in prihranil več kot 100.000 evrov, ki jih lahko zdaj uporabi za druge pomembne izdatke.

Mestna hiša okraja Újpest je imela težave z zastarelo programsko opremo. Zato je leta 2021 objavila razpis za dobavo pisarniškega paketa Office 2016 Home and Business, operacijskega sistema Windows 10 Pro in nadgradnjo strežniške programske opreme. Šlo je predvsem za strežnike Windows Server, Exchange Server in SQL Server ter njihove ustrezne licence CAL. K sodelovanju na razpisu smo bili povabljeni tudi mi.

Ustrezen izdelek vam bo prihranil ogromno časa

Eden od izdelkov, ki jih je potrebovala mestna hiša, je bil Office 2016 Home and Business. Ta izdaja je namenjena domačim ali malim poslovnim uporabnikom, vsak izdelek pa ima svoj ključ za aktivacijo. Strokovnjak za IT bi moral obiskati vse pisarne in ročno namestiti Office na vseh 200 računalnikov. To bi trajalo več tednov.

Za podjetja in ustanove je veliko bolj primeren Office 2016 Professional Plus - izdaja iz Microsoftovega količinskega distribucijskega kanala. Tehnik potrebuje le en aktivacijski ključ, ki ga uporabi za sočasno namestitev programske opreme na vse računalnike prek svojega vmesnika.

Mestni okraj se je zavedal, da so za njihove potrebe primernejši izdelki iz količinskega distribucijskega kanala, vendar niso bili seznanjeni s tem, da je Office 2016 Home and Business, ki je bil vključen v njihovo specifikacijo, na voljo le kot maloprodajni izdelek. Ko jih je naš vodja prodaje Imre Csordás, ki je bil odgovoren za ta razpis, o tem obvestil, so to upoštevali pri ocenjevanju ponudb vseh udeležencev.

Pazite se sumljivih prodajalcev

Poleg nas so na razpisu sodelovala še štiri druga podjetja. Trije od njih so ponujali nove, vendar zelo drage programske izdelke (njihova cena je bila štirikrat višja od cene rabljene programske opreme!). En konkurent je ponujal precej cenejšo programsko opremo, vendar je bila cena, tudi ob upoštevanju, da je bila ponudba sestavljena iz rabljenih izdelkov, preveč nizka. To nam je vzbudilo pomisleke.

"Žal na trgu rabljene programske opreme neredko naletimo na nezanesljive prodajalce. Običajno ponujajo zelo poceni izdelke, vendar brez celotne pravne dokumentacije, kar lahko kupcu v prihodnosti povzroči velike težave. Ena od njih je tveganje, da boste med revizijo programske opreme prejeli visoko globo," pravi Imre Csordás, vodja prodaje na Madžarskem. Javne ustanove, ki še niso imele izkušenj z nakupom rabljene programske opreme, so še posebej izpostavljene tveganju prevare, ker preprosto niso prepričane, katere dokumente morajo zahtevati od sodelujočih potencialnih dobaviteljev.

Tu nastopimo mi - zaradi dolgoletnih izkušenj na trgu rabljene programske opreme in licenciranja programske opreme lahko javnim ustanovam zagotovimo smernice in nasvete o tem, kaj je treba in česa ni treba vključiti v zahteve in pogoje, tako da je vse v celoti v skladu z zakonodajo.

Rezultat: veliki prihranki in nakup brez tveganja

Naše brezplačno svetovanje o zakonitosti rabljene programske opreme, licenciranju programske opreme in specifikacijah izdelkov, ki smo ga zagotovili okraju, se je izkazalo za ključno za njihovo razumevanje, na kaj morajo biti pozorni pri poslovanju s ponudniki rabljene programske opreme. Kljub temu okraj na nekatere stvari zaradi predhodno postavljenih pogojev ni mogel več vplivati, zaradi česar so bili zaskrbljeni glede izida.

Ker je bilo glavno merilo najnižja cena za vsako postavko, je to pomenilo, da bi del izdelkov lahko dobavil nezanesljiv dobavitelj = drug ponudnik, ki je na razpisu ponudil rabljeno programsko opremo. Na srečo se je izkazalo, da je imelo to podjetje nekaj težav z neplačanimi dolgovi, kar je pri javnem razpisu nesprejemljivo, in je bilo zato diskvalificirano. To je bilo za Újpest veliko olajšanje. To je pomenilo tudi, da smo lahko dobavili vse programske izdelke za projekt (prvotno smo zmagali le na delu razpisa).

"Cenim, da strokovnjaki v podjetju Forscope naše razpisne dokumentacije niso vzeli za dokončno, ampak so o njej dejansko razmislili in nam svetovali, kar bomo lahko uporabili tudi pri prihodnjih razpisih. S Forscopovo rabljeno programsko opremo smo prihranili več deset tisoč evrov, ki jih lahko zdaj porabimo za druge pomembne izdatke! Njihovo strokovno znanje o zakonitosti in dokumenti, ki so nam jih priskrbeli, so nam zagotovili, da bomo lahko tudi v prihodnje brez skrbi kupovali pri njih," pravi Attila Kaizer, vodja oddelka za IT na okraju Újpest.

Potrebujete svetovanje za javna naročila programskih izdelkov?
Brez odlašanja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali!

Shrani ta članek kot PDF

Kontaktirajte nas
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  Forscope je naši upravi zagotovil izdelke Microsoft Windows Server in Office. V primerjavi z novo programsko opremo smo prihranili 73 %. Kot javna ustanova smo veseli, da lahko prihranjena sredstva uporabimo za druge pomembne namene.

  Attila Kaizer, vodja IT oddelka na Upravi okrožja Újpest
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  Naša bolnišnica si že dlje časa vztrajno prizadeva prihraniti javni denar z uporabo rabljene strojne in programske opreme. Zaradi sodelovanja s podjetjem Forscope smo tako prihranili približno 80 % stroškov v primerjavi z običajnimi cenami. Prihranjena sredstva lahko sedaj uporabimo za zelo potrebno opremo, ki bo koristila našim bolnikom in zdravnikom. Zaposleni v Forscope so nam pomagali tudi pri vseh pravnih in licenčnih zadevah!

  Dr. Jozef Tekáč, MPH, generalni direktor bolnišnice Poprad
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  S podjetjem Forscope smo sodelovali pri dobavi izdelkov MS Windows Server za naše podjetje. Razmišljali smo o več možnostih, nato pa smo prejeli informacije o rabljeni programski opremi, ki omogoča znatne prihranke. Forscope ima tudi veliko dobrih priporočil, kar nas je prepričalo, da gre za visokokakovostnega dobavitelja.

  Miroslav Skřítek, vodja IT v družbi Czechoslovak Ocean Shipping

Naše stranke

 • Herz
 • DPD
 • Kemijski inštitut
 • Slovenski regionalno razvojni sklad
 • EnergoConsulting
 • SIQ Ljubljana
 • Plastik SI
 • Mibra
 • JUB
 • Marifarm
 • Kajster
 • Freyssinet Adria
 • Trgofort
 • JB Energija
 • Miriam Logistika
 • STAV
 • FORIS savjetovanje
 • Geotech
 • UHP Digital
 • Antra Store

Na zahtevo vam bomo z veseljem zagotovili še več referenc strank iz zasebnega in javnega sektorja.

Imate projekt, pri katerem želite, da vam pomagamo?

Povejte nam!

Kontaktni obrazec

Vaš izdelek je bil dodan v košarico