Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Hibridne rešitve: Kako lahko vašemu podjetju pomagajo prihraniti pri programski opremi?

 • Licenciranje
 • Primerjava izdelkov

17. 2. 2022

Zakaj bi vaše podjetje vsako leto plačevalo za nepotrebne ali celo nezaželene funkcije? S hibridnimi rešitvami optimizirajte svoja sredstva programske opreme in preprečite prekomerne izdatke za naročnine.

Kaj je hibridna rešitev?

Hibridna rešitev je kombinacija naročniških storitev v oblaku in trajnih lokalnih izdelkov programske opreme. Organizacijam omogoča, da prilagodijo svoje stroške za programsko (in včasih celo strojno) opremo, hkrati pa imajo na voljo vse funkcije in storitve, ki jih potrebujejo za izvajanje svojih dejavnosti.

Oglejte si naš video s slovenskimi podnapisi.

V Forscopu lahko strankam ponudimo edinstveno kombinacijo naročniških storitev v oblaku in trajnih izdelkov rabljene programske opreme. Tovrstne hibridne rešitve lahko podjetjem, ki so dejavna, tako v zasebnem, kot v javnem sektorju, prinesejo velike koristi, saj jim omogočajo, da v svoje organizacije uvedejo cenovno učinkovitejše programske rešitve.

Primerjava cen: naročnina v primerjavi s hibridnimi rešitvami za obdobje 5 let

Povlecite na stran za primer hibridne rešitve za podjetja.
Povlecite na stran za primer hibridne rešitve za mala in srednja podjetja.

zadnja posodobitev: marec 2022

Kdaj lahko hibridne rešitve koristijo vašemu podjetju?

 • Ustvarjanje novega IT okolja – ob začetku priprave na novo IT infrastrukturo, so vodilni pogosto prepričani, da so naročniški izdelki v oblaku obvezna izbira, pogosto zaradi načina, kako proizvajalci dandanes oglašujejo programsko opremo. Vendar pa po globlji analizi številne organizacije ugotovijo, da je kombinacija storitev v oblaku s trajno programsko opremo na lokaciji, ekonomsko ugodnejša in je lahko tudi bolj praktična, če gledamo potek dela, dostopnost in varnost.
 • Optimizacija obstoječega okolja– mnoge organizacije se zanašajo na posebne, že uveljavljene pogoje, od katerih se ne želijo ločiti ali jih iz tehničnih razlogov preprosto ne morejo zanemariti. Kljub temu se ob natančnejšem pregledu pogosto izkaže, da so programi, funkcije in storitve neuporabljeni ali nepotrebni. V takih primerih je, odvisno od primera, mogoče izboljšati obstoječo infrastrukturo in zmanjšati stroške z vključitvijo trajnih ali naročniških izdelkov.

  Na primer:

  1. Oblačne storitve, ki temeljijo na SaaS, ki imajo številne odvečne funkcije → analiza sredstev programske opreme, z namenom zmanjšanja naročnine, obsega neuporabljene programske opreme in/ali zamenjave nekaterih komponent s trajnimi izdelki.
  2. Obstoječa lokalna struktura z naraščajočimi potrebami po storitvah v oblaku → analiza novih potreb in obstoječih sredstev programske opreme, za vzpostavitev rešitve v oblaku, ki bo dopolnjevala obstoječo strukturo in je ne bo v celoti nadomestila.
 • Prehod na domačo pisarno in delo na daljavo – namesto nenadnega prehoda s trajnih izdelkov na model SaaS za potrebe dela na daljavo, lahko podjetja uporabijo hibridno rešitev. Tako se lahko v oblak prenesejo le izbrane storitve (kot so na primer storitve VoIP in skupna shramba za dokumente), za večino delovnih tokov in procesov pa se še vedno ohrani lokalno programsko opremo. Tako bo prehod na delo na daljavo bistveno manj težaven, saj se bodo morali zaposleni, namesto na celotno preoblikovanje, prilagoditi le nekaj spremembam.
 • Izboljšanje varnosti podatkov – pri uporabi naročniških izdelkov organizacije ne upravljajo ali nadzorujejo osnovne infrastrukture v oblaku, kar vključuje omrežja, strežnike, operacijske sisteme, shranjevanje in zmogljivost aplikacij (razen konfiguracijskih nastavitev za posamezne uporabnike) – v primeru modela SaaS se morajo zanašati na okolje, ki ga zagotavlja ponudnik.
  S hibridno rešitvijo lahko ključna sredstva, ki vsebujejo občutljive podatke, hranite lokalno (in po potrebi brez povezave), brez kakršnega koli povezovanja z okoljem v oblaku.
 • Varnostno kopiranje – če se pri shranjevanju podatkov in produktivnosti v celoti zanašate na storitve v oblaku, se to lahko to izkaže kot negativno, v primeru, da te storitve postanejo nedostopne (npr. zaradi tehničnih težav ali zamujenih plačil). To lahko povzroči precejšnje težave in izgube tudi pri začasni prekinitvi povezave. Z vzpostavitvijo hibridne rešitve lahko ublažite učinke različnih izpadov storitev, tako v oblaku, kot tudi na lokaciji, kar pomaga organizacijam, da se lažje odzovejo in prilagodijo na novonastale razmere.

Odločitev za hibridno rešitev, lahko občutno zmanjša stroške, v primerjavi z naročniško rešitvijo, medtem pa omogoča, da IT oddelki izbrane funkcionalnosti in orodja prenesejo v oblak, hkrati pa ohranijo nadzor nad lokalno infrastrukturo in programsko opremo ter podatki v organizaciji.

Niste prepričani, katera programska rešitev je primerna za vaše podjetje? Obrnite se na nas za brezplačen svetovanje!


Shrani ta članek kot PDF

Vaš izdelek je bil dodan v košarico