Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Javni sektor

Prihranite denar in čas z našo rabljeno programsko opremo!

Obrnite se na nas

Kako vam lahko pomagamo pri varčevanju s sredstvi?

Prihranite pri stroških programske opreme

Rabljena programska oprema prinaša znatne prihranke, ki jih lahko nato uporabite za drugo potrebno opremo ali projekte. Z rabljeno programsko opremo naše stranke običajno prihranijo od 50 do 80 % stroškov v primerjavi z nakupom po rednih tržnih cenah!

Oglejte si nekaj naših izvedenih projektov

Prihranite čas

Niste prepričani, katere izdelke izbrati? Vas skrbi, kako pravilno pripraviti javni razpis za programsko opremo? Izkoristite naša brezplačna svetovanja! Pomagamo vam lahko pospešiti celoten postopek pridobivanja programske opreme, saj imamo dolgoletne izkušnje s projekti za javni sektor.

Preberite več o brezplačnih posvetovanjih

Prejmite plačilo za odvečno programsko opremo

Ali ste vedeli, da lahko prejmete denar za programsko opremo, ki je ne potrebujete več? Če imate odvečne programske izdelke, ki jih ne uporabljate več, jih lahko od vas odkupimo (pod določenimi pogoji). Več informacij o tej možnosti najdete na spodnji povezavi.

Poglejte, kako deluje odkup programske opreme

Kaj točno je rabljena programska oprema?

Rabljena programska oprema je vsaka programska oprema, ki je bila prej v lasti nekoga, ki se jo je nato odločil prodati naprej. Najpogostejši razlog je, da izdelek programske opreme postane odvečen, ker ga na primer lastnik želi nadgraditi na novejšo različico.

Forscope je posrednik programske opreme - od podjetij odkupujemo odvečne programske izdelke (ki izpolnjujejo vse potrebne zahteve) in jih nato prodajamo svojim strankam.

Med novo in rabljeno programsko opremo ni razlik glede funkcionalnosti - še vedno gre za isti izdelek programske opreme.

Je rabljena programska oprema zakonita?

Da, je. Stanje pravnega ozadja rabljene programske opreme se je dolgo časa postopoma razvijalo. Na koncu je Sodišče Evropske unije leta 2012 sprejelo zelo jasno odločitev, s katero je potrdilo, da je prodaja rabljene programske opreme zakonita. Več o pravni zgodovini rabljene programske opreme si lahko preberete v našem članku.

Rabljena programska oprema in javna naročila

Pri javnih naročilih mnoge institucije določijo zelo diskriminatorne pogoje (npr. dovolijo le "nove" programske izdelke, zahtevajo uporabo portala VLSC itd.). To je v nasprotju s temeljnima načeloma odprte konkurence in enake obravnave, zaradi česar je celotno javno naročanje zelo ranljivo, saj se na nepoštene zahteve zlahka pritožiti na sodišču. Imamo preprosto rešitev – naša brezplačna svetovanja!

Brezplačna svetovanja

Pri čem vam lahko pomagamo?

Nabor izdelkov

Ne veste, katere izdelke izbrati za potrebe vaše ustanove ali ne poznate ustreznega licenciranja? Tu smo, da vam pomagamo! Zahvaljujoč obsežnemu znanju o licenciranju in certificiranimi strokovnjaki vam lahko priporočimo izdelke, ki vam bodo najbolj ustrezali.

Priprava dokumentacije za javna naročila

Morate pripraviti javni razpis? Svetujemo vam lahko, kaj je potrebno in česa ni potrebno vključiti v zahteve in pogoje, da bodo ti v celoti skladni z zakonodajo. To velja tudi za naročila, ki vsebujejo tako programsko kot strojno opremo.

Svetovanje zagotavljamo brezplačno, zato za vas ne bo predstavljalo nobenih dodatnih stroškov ter vam bo prihranilo čas in kadrovske vire. Poleg tega lahko pridobljeno znanje uporabite za pripravo prihodnjih razpisov!

Obrnite se na nas

Nekateri naši izvedeni projekti

Slovenské elektrárne, a.s.

Ponudnik električne energije, Slovaška

Največji ponudnik električne energije na Slovaškem je želel nadgraditi starejše različice programske opreme, ki so jih uporabljali zaposleni. Poleg prihranka pri stroških so njihovi podatki še naprej zaščiteni z rednimi varnostnimi posodobitvami in poveča se lahko njihova produktivnost!

Prihranek: 72 %

Nemocnica Poprad

Bolnišnica, Slovaška

Glavna bolnišnica v Popradu je za svoje zaposlene potrebovala novejše različice izdelkov Microsoft Office. Naša ponudba (ki je bila izbrana na razpisu) je bolnišnici omogočila, da je programske izdelke dobila po 80 % ceneje, kot če bi kupila nove! Prihranjena sredstva bodo zdaj lahko uporabljena za zelo potrebno opremo, ki bo koristila pacientom in zdravnikom.

Prihranek: 80 %

Mesto Příbram

Mesto, Češka

Mesto Příbram je potrebovalo nadgradnjo strežniške programske opreme za interno komunikacijo. Z nakupom izdelkov pri nas so privarčevali več kot 15 000 €, kar za primerjavo ustreza znesku, ki ga bodo porabili za popravilo svoje znamenitosti - granitnega vodnjaka.

Prihranek: 15 000 €

Národná diaľničná spoločnosť

Državna družba za avtoceste, Slovaška

Podjetje v državni lasti, ki se osredotoča na gradnjo avtocest na Slovaškem, je potrebovalo razširitev strežniške infrastrukture. Zahvaljujoč našemu znanju o licenciranju smo jim lahko ponudili veliko cenejšo možnost, kot so jo sprva želeli, s čimer smo jim prihranili ogromno stroškov!

Prihranek: 77 %

Naše stranke

 • Marifarm
 • Freyssinet Adria
 • JB Energija
 • STAV
 • Rehab
 • Mesto Bratislava
 • Občina četrti okraj v Budimpešti na Madžarskem
 • Otroška univerzitetna bolnišnica Košice, Slovaška
 • Slovaška družba za električno energijo
 • Letališče Bratislava, Slovaška
Pokaži več strank

Sodelovanje in certificiranje

Potrebujete programsko opremo za svojo institucijo ali se posvetujete o javnem naročilu?

Povejte nam!

Kontaktni obrazec

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali so kupljeni izdelki deležni varnostnih posodobitev?

Da, naši izdelki prejmejo vse varnostne posodobitve, ki jih izda proizvajalec v skladu s politiko življenjske dobe, določene za posamezen izdelek. Naši izdelki so opremljeni z enakimi funkcijami in tehnično podporo, kot jo zagotavlja Microsoft ali kateri koli drug proizvajalec programske opreme.

Ali so programski izdelki OEM/maloprodajni programski izdelki primerni za javne ustanove?

Ne ponujamo izdelkov OEM/maloprodajnih izdelkov, temveč le izdelke iz količinskega distribucijskega kanala. Na splošno ima OEM/maloprodajna programska oprema veliko pomanjkljivosti v primerjavi s količinskimi izdelki in lahko vam in vašim zaposlenim povzroči nepotrebne težave, zato vam njihovega nakupa ne priporočamo.

OEM/maloprodajne izdelke je mogoče aktivirati le posamično, kar je lahko dolgotrajno in zamudno, v primeru nakupa več deset izdelkov. Poleg tega je njihova prenosljivost dokaj zahtevna in včasih sploh ni mogoča. Poleg tega je njihovo upravljanje zelo zahtevno, saj ni možnosti za centralizirane spremembe za vse izdelke hkrati.

Po drugi strani pa Količinski izdelki omogočajo skupinsko aktivacijo s samo enim ključem izdelka, enostavno jih je lahko prenašati z ene naprave ali uporabnika na drugego, mogoče jih je upravljati centralno z brezplačnim orodjem VAMT in na splošno prinašajo številne druge prednosti.

Nam lahko pomagate pri pripravi javnega naročila, ki bo v skladno z zakonom?

Da, lahko. Imamo dolgoletne izkušnje z izvajanjem projektov za javne ustanove in pravnimi analizami pravnih agencij, ki potrjujejo zakonitost uporabe rabljene programske opreme v javnih naročilih. Z našo pomočjo ste lahko prepričani, da bo vaše javno naročilo izpolnjevalo vse potrebne zahteve in spoštovalo načelo poštene konkurence.

Zagotovimo lahko, na primer:

 • priporočila za programske izdelke, ki bi bili najprimernejši za potrebe vaše ustanove
 • jasne in natančne tehnične specifikacije zahtevanih programskih izdelkov
 • informacije o obveznih podatkih za osnovno dokumentacijo rabljenih programskih izdelkov
 • nasvete o tem, kaj je potrebno in česa ni potrebno vključiti pri pripravi specifikacij razpisne dokumentacije
Je mogoče, da izdelki po določenem času prenehajo delovati?

Če je programska oprema nameščena, aktivirana in uporabljena v skladu z njenimi specifikacijami, *ni razloga, da bi kar naenkrat sama od sebe prenehala delovati (npr. postala deaktivirana) Med novo in rabljeno programsko opremo ni nobene razlike glede funkcionalnosti - še vedno gre za isti izdelek programske opreme.

Tehnična funkcionalnost je v veliki meri odvisna od sprememb na strani proizvajalca, vendar glede stanja aktivacije izdelka ni razloga za zaskrbljenost. Če potrebujete pomoč pri aktivaciji izdelkov, kupljenih pri nas, ne čakajte in stopite v stik z nami.

Kaj bi se zgodilo v primeru revizije, bi jo rabljena programska oprema prestala?

Da, a pod enim pomembnim pogojem - imeti morate vso potrebno dokumentacijo za rabljene programske izdelke, ki ste jih kupili. Naše podjetje zagotavlja popolno dokumentacijo o lastništvu (izjava o odstranitvi, račun in druge zakonsko zahtevane dokumente) ter po potrebi nudi tudi pomoč pri reviziji, zato ste lahko brez skrbi. Pri reviziji programske opreme izdelkov, ki jih ponujamo, še nismo zasledili niti enega primera negativnega stališča. Več o revizijah si lahko preberete v naši objavi.

Vaš izdelek je bil dodan v košarico