Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Kupi programsko opremo

Z rabljeno programsko opremo prihranite več deset odstotkov stroškov programske opreme!

Vprašaj za cenovno ponudbo
Mogoče se sliši skoraj predobro, vendar je res. Obstaja način, kako prihraniti veliko IT stroškov – tako, da kupite rabljeno programsko opremo za svoje zaposlene.

Kaj točno je rabljena programska oprema?

Rabljena programska oprema je vsaka programska oprema, ki je bila prej v lasti nekoga, ki se jo je nato odločil prodati naprej. Najpogostejši razlog je, da izdelek programske opreme postane odvečen, ker ga na primer lastnik želi nadgraditi na novejšo različico.

Forscope je posrednik programske opreme - od podjetij odkupujemo odvečne izdelke programske opreme (ki izpolnjujejo vse potrebne zahteve) in jih nato prodajamo svojim strankam.

Med novo in rabljeno programsko opremo ni razlik glede funkcionalnosti - še vedno gre za isti izdelek programske opreme.

Je rabljena programska oprema zakonita?

Da, je. Sodišče Evropske unije je leta 2012 odločilo, da je prodaja rabljene programske opreme zakonita. Več o pravnem ozadju rabljene programske opreme si lahko preberete v naši objavi.

2 načina za prihranek z rabljeno programsko opremo

Glede na potrebe vašega podjetja ali ustanove lahko izberete, katera od naslednjih možnosti vam bo bolje ustreza:


Katere izdelke ponujamo?

Ponujamo širok izbor Microsoftovih izdelkov, pa tudi druge priljubljene programske opreme, kot so na primer izdelki Autodesk.

Spodaj si lahko ogledate le najbolj priljubljene kategorije, za ogled celotne ponudbe preverite našo spletno trgovino.

V našo ponudbo nenehno dodajamo nove izdelke, tako da lahko strankam ponudimo to, kar potrebujejo. Možno je tudi oddati zahtevek za programsko opremo, ki ni v naši trenutni ponudbi, in potrudili se bomo, da vam jo priskrbimo.

Microsoftovi izdelki, ki jih prodajamo, prihajajo iz distribucijskega kanala za izdajanje licenc Volume, zato so najprimernejši za podjetja in organizacije. Preberite več o prednostih Volume licenciranja.

Ne veste, kateri izdelek izbrati? Tu smo, da vam pomagamo!

Naši certificirani strokovnjaki za licenciranje, ki nudijo brezplačna celovita licenčna svetovanja, vam bodo pomagali pri odločitvi, kateri izdelek najbolj ustreza potrebam vaše organizacije.

Stopite v stik z nami
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  Forscope je naši upravi zagotovil izdelke Microsoft Windows Server in Office. V primerjavi z novo programsko opremo smo prihranili 73 %. Kot javna ustanova smo veseli, da lahko prihranjena sredstva uporabimo za druge pomembne namene.

  Attila Kaizer, vodja IT oddelka na Upravi okrožja Újpest
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  Naša bolnišnica si že dlje časa vztrajno prizadeva prihraniti javni denar z uporabo rabljene strojne in programske opreme. Zaradi sodelovanja s podjetjem Forscope smo tako prihranili približno 80 % stroškov v primerjavi z običajnimi cenami. Prihranjena sredstva lahko sedaj uporabimo za zelo potrebno opremo, ki bo koristila našim bolnikom in zdravnikom. Zaposleni v Forscope so nam pomagali tudi pri vseh pravnih in licenčnih zadevah!

  Dr. Jozef Tekáč, MPH, generalni direktor bolnišnice Poprad
 • Kaj o nas pravijo naše stranke

  S podjetjem Forscope smo sodelovali pri dobavi izdelkov MS Windows Server za naše podjetje. Razmišljali smo o več možnostih, nato pa smo prejeli informacije o rabljeni programski opremi, ki omogoča znatne prihranke. Forscope ima tudi veliko dobrih priporočil, kar nas je prepričalo, da gre za visokokakovostnega dobavitelja.

  Miroslav Skřítek, vodja IT v družbi Czechoslovak Ocean Shipping

Naše stranke

 • Kemijski inštitut
 • Slovenski regionalno razvojni sklad
 • Herz
 • Pokrajinski arhiv Koper
 • Marifarm
 • Freyssinet Adria
 • JB Energija
 • SIQ Ljubljana
 • Plastik SI
 • JUB
Pokaži več strank

Sodelovanje in certificiranje

WEBINAR

Kako lahko prihranite do 70 % pri programski opremi za vaše podjetje?

Izvedite na našem webinarju!
Predstavil
Aleksander Malis

Aleksander Malis

Sales Manager

Imate projekt, pri katerem želite, da vam pomagamo?

Povejte nam!

Kontaktni obrazec

Pogosto zastavljena vprašanja

Nudite količinske popuste?

Za projekte, katerih vrednost presega 2 000 €, ponujamo posebne cene za projekte, da je lahko vaš prihranek še večji. Poleg tega imamo tudi posebne cenike za naše stranke - ko oddate naročilo, se za vas ustvari račun in izdelke lahko kupujete po nižjih cenah (po prijavi v svoj račun)!

Kaj bomo prejeli po nakupu?

Prejeli boste račun, digitalno potrdilo, ki vsebuje vso zahtevano dokumentacijo za kupljene izdelke, ter navodila, kako izdelke prenesti, namestiti in aktivirati.

Kaj se zgodi v primeru revizije?

Če v vašem podjetju ali organizaciji pride do revizije, morate dokazati, da ste svoje izdelek programske opreme pridobili zakonito - s predložitvijo dokumentacije, ki ste jo prejeli ob nakupu. Ker naše podjetje zagotavlja vso potrebno dokumentacijo in po potrebi tudi pomoč pri reviziji, vam ni treba skrbeti. Pri reviziji programske opreme izdelkov, ki jih ponujamo, še nismo zasledili niti enega primera negativnega stališča.  Več o revizijah si lahko preberete v naši objavi.

Lahko podjetja, ki kandidirajo za sredstva EU, kupijo rabljeno programsko opremo?

Da, vsekakor. Ne obstaja zakon ali direktiva, ki bi prepovedovala črpanje in uporabo sredstev EU za rabljeno programsko opremo. Celoten koncept rabljene programske opreme temelji na izkoriščanju avtorskih pravic, ki je bil usklajen v Direktivi EU 2001/29/ES maja 2001.  
Rabljena programska oprema podpira tudi idejo krožnega gospodarstva, ki je eden glavnih gradnikov novega Evropskega zelenega dogovora in bo v bližnji prihodnosti postala še pomembnejša, saj se bo odražala v pogojih za črpanje sredstev.

Ali lahko pride do tehničnih težav z rabljenimi izdelki programske opreme?

Če je programska oprema nameščena, aktivirana in se uporablja v skladu z njenimi posebnostmi, ni razloga, da bi nenadoma prenehala delovati (npr. se deaktivirala) sama od sebe. Med novo in rabljeno programsko opremo ni nobene razlike glede funkcionalnosti - še vedno gre za isti izdelek programske opreme, za namestitev pa se uporablja ista izvorna datoteka.

Tehnična funkcionalnost in zmogljivost programske opreme sta v veliki meri odvisni od sprememb s strani proizvajalca (izdanih posodobitev in popravkov), vendar glede statusa aktivacije izdelka ni razloga za kakršne koli težave. Če potrebujete pomoč pri aktivaciji izdelkov, ki ste jih kupili v naši trgovini E-shop, vam lahko vedno zagotovimo vso potrebno pomoč in podporo.

Ali proizvajalec programske opreme zagotavlja posodobitve (varnostne izboljšave, popravke) za rabljeno programsko opremo?

Da, jih zagotavlja. Rabljeni izdelki programske opreme prejmejo vse varnostne posodobitve, popravke in varnostne posodobitve, ki jih izda proizvajalec, v skladu s politiko trajanja življenjskega cikla posameznega izdelka. Prav tako imajo enake funkcije in standardno tehnično podporo, kot jo zagotavlja Microsoft ali kateri koli drugi proizvajalec programske opreme. Med posodobitvami rabljene programske opreme, kupljene pri nas, in nove programske opreme, ki jo neposredno prodaja proizvajalec programske opreme, ni razlike.

Vaš izdelek je bil dodan v košarico