Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Še vedno uporabljate Windows 8.1? Čas je za prehod na novejši operacijski sistem!

  • Windows
  • Microsoft

1. 12. 2022

Uporabniki Windows 8.1 so v začetku leta verjetno prejeli opozorilo samega operacijskega sistema, da se bo tehnična podpora zanj končala 10. januarja 2023 (Microsoft je junija o tem pripravil kampanjo).

Ker je konec podpore tik pred vrati, je zelo priporočljivo, da podjetja in organizacije, ki še niso nadgradile sistema na novejši, začnejo z nabavo novejšega sistema. V nasprotnem primeru tvegajo uporabo operacijskega sistema brez varnostnih posodobitev in popravkov programske opreme, kar lahko zlahka privede do nepričakovanih napak, okvar in kršitev, ki jih ni mogoče odpraviti, kar na koncu povzroči izgubo podatkov in produktivnosti ali celo kaj hujšega.

Zaradi napredka računalniških tehnologij naprave uporabnikov Windows 8.1 verjetno ne bodo izpolnjevale strojnih zahtev Microsoftovega najnovejšega operacijskega sistema Windows 11. Zato namesto tega priporočamo nadgradnjo na Windows 10, zlasti na naslednji izdelek:

Windows 10 Pro / Enterprise Upgrade

Konec podpore: 
14.10.2025 (Pro) / 09.01.2029 (Enterprise)

Ta izdelek prihaja iz Microsoftovega količinskega distribucijskega kanala, zato je odličen za vsa podjetja ali vladne organizacije – predvsem zaradi številnih funkcij, ki so namenjene podjetjem:


Več informacij o značilnostih in posebnostih izdelka je na voljo v opisu izdelka.

Upoštevajte, da operacijski sistem Windows 8.1 ne bo nenadoma prenehal delovati po datumu konca podpore, zato imajo uporabniki nekaj manevrskega prostora za izvedbo migracije tudi po januarju 2023. Vendar priporočamo, da tega ne odlagate preveč, da ne bi po nepotrebnem izpostavili IT okolja ranljivostim.

Potrebujete pomoč pri načrtovanju migracije? Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje!

Niste prepričani, ali je različica Pro ali Enterprise primerna za vašo organizacijo ali koliko licenc potrebujete? Naše podjetje zagotavlja brezplačno licenčno svetovanje, zato nas brez oklevanja kontaktirajte, če želite izvedeti več o izdelkih Windows 10, ki so na voljo v naši e-trgovini. Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali glede najprimernejše rešitve.


Shrani ta članek kot PDF

Vaš izdelek je bil dodan v košarico