Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Katere aplikacije vsebujejo različni paketi Autodesk Design Suites?

  • Primerjava izdelkov
  • Autodesk

21. 2. 2023

Najti določene aplikacije, ki so na voljo v Autodeskovih paketih Design Suites z vsemi njihovimi različicami in izdajami, je lahko težka naloga. Zato smo za vas pripravili več priročnih tabel vsebine paketov!

Autodesk Design Suites – tabela za pregled

Ta tabela vsebuje osnovno predstavo o splošni vsebini Autodeskovih paketov Building Design Suites, Product Design Suites in Plant Design Suites. Za podroben seznam vseh aplikacij v 5 različnih paketih Design Suites kliknite tukaj.

  Building
Design Suites
Product
Design Suites
Plant
Design Suites
Standard Premium Standard Premium Ultimate Standard Premium
AutoCAD
AutoCAD Architecture
AutoCAD Electrical
AutoCAD Mechanical
AutoCAD MEP
AutoCAD P&ID
AutoCAD Plant 3D
AutoCAD Raster Design
AutoCAD Structural Detailing1
Alias 2
Inventor
Inventor Professional
ReCap3
Revit 4
Showcase 5
SketchBook Designer6
Navisworks Simulate
Navisworks Manage
Vault Basic
3ds Max
3ds Max Design

1 Structural Detailing je na voljo samo do različice 2015
2 v različicah paketa Product Design Suite 2013-2016
3 ReCap ni na voljo v paketih, starejših od različice 2014
4 v paketih Premium in Ultimate Plant Design Suites Revit je pravzaprav Revit Structure
5 v različicah paketa Product Design Suite 2013-2018
6 SketchBook Designer je vključen le do različice 2014

Autodesk Design Suites – izčrpne tabele

Če želite podrobneje primerjati aplikacije v vseh paketih Autodesk Design Suites, smo za vas pripravili 2 interaktivni tabeli – eno, kjer jih lahko razvrstite po aplikaciji in eno, kjer jih lahko razvrstite po paketu.

Na kratko o Autodeskovih programih in zbirkah orodjih

AutoCAD

AutoCAD je široko uporabljan za 2D tehnične risbe in ustvarjanje 3D načrtov. To je temeljni Autodesk program za številne strokovnjake na področju gradbeništva, proizvodnje in oblikovanja, kot so arhitekti, inženirji, industrijski oblikovalci in oblikovalci izdelkov. Zgoraj omenjeni strokovnjaki cenijo njegovo vsestranskost in sposobnost ustvarjanja osnutkov, načrtov, električnih vezij, vodovodnih shem, tlorisov stavb itd.

AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture je, kot je razvidno že iz imena, namenjen predvsem arhitektom. Njegovo intuitivno okolje, specializirane komponente in standardi ter različne možnosti prikaza sprememb, območij in prostorov olajšajo arhitekturno načrtovanje in dokumentiranje ter strokovnjakom na terenu pomagajo učinkoviteje upravljati projekte.

AutoCAD MEP

AutoCAD MEP (mehanika, elektrika in vodovod) je specializiran za zagotavljanje potrebnih predmetov, delovnih prostorov, standardov slojev ter upravljavcev komponent in sistemov za enostavno načrtovanje, projektiranje in dokumentiranje stavbnih sistemov, vključno s sistemi HVAC (ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija). Poleg tega je spremljanje vseh sistemov v celotnem življenjskem ciklu gradnje stavbe enostavno zaradi vgrajenega upravljanja različic risb.

AutoCAD Mechanical

AutoCAD Mechanical je nabor orodij za načrtovanje in risanje, osredotočen na posebnosti industrijske proizvodnje. Vključuje knjižnice standardnih delov, orodja za avtomatizacijo običajnih mehanskih CAD opravil in funkcije za poenostavitev postopkov mehanskega načrtovanja.

AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical je orodje za načrtovanje električnih nadzornih sistemov zaradi avtomatizacije običajnih, a sicer zamudnih opravil, kot so številčenje žic in označevanje sestavnih delov ter ustvarjanje poročil. Produktivnost risanja dodatno olajša bogata knjižnica električnih simbolov, ki je vključena v ta izdelek.

AutoCAD P&ID

AutoCAD P&ID omogoča projektantom proizvodnih obratov, da korenito izboljšajo svojo produktivnost v primerjavi z nekdaj dolgotrajnim in zamudnim postopkom. Uporablja se za ustvarjanje, spreminjanje in upravljanje shematskih diagramov cevovodov in instrumentacije ter zagotavlja uporabna orodja za avtomatizacijo in racionalizacijo različnih vidikov delovnih postopkov P&ID.

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D je nabor orodij za pospešitev in avtomatizacijo načrtovanja in modeliranja P&ID v 3D, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje izometričnih risb neposredno iz 3D-modela, skupaj z industrijskimi standardi za načrtovanje obratov.

AutoCAD Raster Design

AutoCAD Raster Design arhitektom in oblikovalcem omogoča enostavno čiščenje, urejanje in izboljšanje skeniranih risb in načrtov v znanem okolju AutoCAD – zahvaljujoč zmogljivim orodjem za urejanje rastrov in pretvorbo rastrov v vektorje.

AutoCAD Structural Detailing

AutoCAD Structural Detailing je namenjen gradbenim inženirjem za izdelavo jeklenih in armiranobetonskih elementov ter njihovo prilagoditev lokalnim gradbenim predpisom, njegova dvostranska povezava za izmenjavo podatkov z Robot Structural Analysis in Revit Structure pa zagotavlja nemoten in učinkovit potek dela pri projektu.

Alias

Autodesk Alias, znan tudi kot Alias StudioTools, AliasStudio in Alias Design, je programska oprema za industrijsko oblikovanje, ki omogoča skiciranje, modeliranje konceptov, oblikovanje površin in različna orodja za vizualizacijo za oblikovanje izdelkov, industrijsko in avtomobilsko oblikovanje.

Inventor & Inventor Professional

Autodesk Inventor je programska oprema CAD za industrijsko in strojno oblikovanje, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje, simulacijo in vizualizacijo 3D načrtov izdelkov s profesionalnimi inženirskimi orodji, delo v okviru določenih standardov in parametrov ter izdelavo spremne dokumentacije za dokončani projekt.

Navisworks Simulate je programski izdelek za pregledovanje projektov, ki strokovnjakom s področja inženirstva, arhitekture in gradbeništva omogoča pregled integriranih modelov in podatkov z zainteresiranimi stranmi, da bi pridobili boljši nadzor nad rezultati svojih projektov. Navisworks Manage razširja zmogljivosti programa Navisworks Simulate z orodji, kot je Clash Detective, ki dodatno izboljšujejo spremljanje projekta.

ReCap

Autodesk ReCap (kratica za »Reality Capture«) je programska oprema za obdelavo izvornih oblakov točk iz laserskega skeniranja, ki jo arhitekti in inženirji uporabljajo za raziskovanje, načrtovanje, gradnjo in prenovo infrastrukturnih in gradbenih projektov.

Revit

Autodesk Revit je programska oprema za informacijsko modeliranje stavb (BIM), ki omogoča multidisciplinarni in sodelovalni pristop k projektnim in gradbenim projektom. Z vsemi zmogljivimi funkcijami za arhitekturo, MEP in gradbeni inženiring, združenimi v enotnem vmesniku, je Revit koristno orodje za sodelovanje projektnih skupin in doseganje boljših rezultatov.

Showcase

Autodesk Showcase je programska oprema za vizualizacijo oblikovanja, namenjena potrebam arhitektov in oblikovalcev po predstavitvi projektov. Zagotavlja orodja za prikaz, vrednotenje in primerjavo estetskih lastnosti 3D modelov in njihovih alternativnih različic.

SketchBook

SketchBook, znan tudi kot SketchBook Designer ali SketchBook Pro, je Autodeskova programska oprema, namenjena digitalizaciji procesa ustvarjanja idej, dokumentiranju zgodnje faze oblikovanja izdelka in enostavnemu sporočanju tega drugim oddelkom. Najpogosteje se uporablja za ustvarjanje konceptualnih risb, predstavitev različnih barvnih alternativ in sprotno zapisovanje idej.

Vault

Autodesk Vault je orodje za upravljanje podatkov o izdelkih (PDM), ki je integrirano z več Autodeskovimi izdelki (npr. AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Revit in Civil 3D). Oblikovalskim ekipam pomaga spremljati potek dela in vzdrževati nadzor nad različicami v večuporabniških okoljih ter tako še izboljšati produktivnost.

3ds Max in 3ds Max Design

Autodesk 3ds Max, znan tudi kot 3D Studio in 3D Studio Max, je profesionalni program za 3D računalniško grafiko za vizualizacijo oblikovanja, igre in 3D animacijo. Njegovi glavni uporabniki so strokovnjaki iz zabavne industrije, pojavlja pa se tudi v zbirkah orodij CAD oblikovalcev in arhitektov.

Imate vprašanja o Autodeskovi programski opremi in njenem licenciranju? Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje!

Vaš izdelek je bil dodan v košarico