Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Optimizacija stroškov programske opreme

Dovolite nam, da poiščemo možnosti za zmanjšanje stroškov vaše programske infrastrukture!

KONTAKTIRAJTE NAS
Programska oprema je nujen del vsakega sodobnega podjetja, vendar je lahko tudi velik strošek. Številna podjetja se trudijo najti ravnovesje med svojimi potrebami po programski opremi in potrebo po obvladovanju stroškov in izdatkov. Pri tem vam lahko pomaga Forscope.

Postopek optimizacije stroškov programske opreme je sestavljen iz dveh korakov: analize obstoječih sredstev programske opreme in ugotavljanja možnosti za prihranek.

  1. Analiza trenutnih sredstev programske opreme
    Prvi korak pri optimizaciji stroškov programske opreme je analiza trenutne infrastrukture programske opreme in uporabe licenc. To ne vključuje le programskih rešitev, ki jih trenutno uporabljate, temveč tudi vaše licenčne modele in pogodbe. Naša ekipa (s poglobljenim znanjem o licenciranju, podprtim s certifikatom Certified SAM Professional, ki ga je izdala družba BSA Verafirm) bo opravila temeljito analizo vašega trenutnega stanja in ga primerjala z drugimi možnostmi, kot so trajno licenciranje, naročniški modeli in hibridne rešitve.
     
  2. Ugotavljanje možnosti za zmanjšanje stroškov
    Po začetni analizi bomo ugotovili, na katerih področjih lahko prihranite, ne da bi pri tem žrtvovali funkcionalnost ali tvegali težave s skladnostjo z licencami. Po analizi obstoječih sredstev programske opreme in iskanju priložnosti za optimizacijo vam bomo predlagali spremembe, ki bodo prispevale k učinkovitosti uporabe programske opreme.
     

Tukaj so najpogostejši načini za prihranek pri programski opremi:

Primerjava trajnih in naročniških izdelkov

Ena od ključnih odločitev, ki jih boste morali sprejeti pri optimizaciji stroškov programske opreme, je, ali boste kupili trajne izdelke ali naročnino. Trajni izdelki zahtevajo večjo enkratno naložbo (z možnimi prihranki v daljšem časovnem obdobju), medtem ko vam licenciranje na podlagi naročnine omogoča, da vedno uporabljate najnovejšo različico programske opreme za mesečno naročnino (vendar so stroški pogosto višji dolgoročno v primerjavi z trajnimi rešitvami). Naša ekipa vam bo pomagala primerjati stroške in prednosti posameznih možnosti ter ugotoviti, katera je prava za vaše podjetje.

Raziskovanje hibridnih rešitev

Poleg modelov s trajnimi licencami in naročniškimi modeli so na voljo tudi hibridne rešitve (ki združujejo oba modela). To je lahko dobra izbira, če imate specifične potrebe, ki jih nobena od možnosti ne izpolnjuje. Nekatere programske rešitve boste na primer želeli imeti kot stalne izdelke, druge pa uporabljati v oblaku. Naša ekipa vam bo pomagala raziskati hibridne rešitve in ugotoviti, ali so primerne za vaše podjetje.

Povečanje vrednosti obstoječih sredstev programske opreme

Naši strokovnjaki bodo ocenili tudi dejansko uporabo licenc, označili področja vašega IT okolja, ki so prekomerno licencirana, in področja, na katerih se pojavlja "shelfware" (licence programske opreme, ki jih je podjetje kupilo, vendar ostajajo neuporabljene in ne prinašajo nobenega dobička za organizacijo). Pomagamo vam prepoznati odvečne licence, ki jih ne potrebujete, in vam ponudimo, da jih od vas odkupimo, s čimer še povečamo vrednost vaših obstoječih sredstev programske opreme. S sredstvi, pridobljenimi z odkupom, lahko financirate in pokrijete druge stroške.

Zaključek

Z uporabo Forscope-ove analize sredstev programske opreme in izvajanjem priporočil za infrastrukturo IT lahko optimizirate in zmanjšate stroške za programsko opremo, običajno za 20-30 %. Poleg tega vam lahko pomagamo prepoznati odvečne licence programske opreme in vam ponudimo, da jih od vas odkupimo.

 

Želite optimizirati stroške programske opreme? 

Kontaktirajte nas!

Kontaktni obrazec

Vaš izdelek je bil dodan v košarico