Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Microsoftova podpora za Office 2013 se bo kmalu končala. Na kateri paket nadgraditi?

  • Microsoft
  • Office
  • Primerjava izdelkov

1. 3. 2023

Življenjski cikel paketa Microsoft Office 2013 se izteka – razširjena podpora bo na voljo do 11. aprila 2023. Po tem bo priljubljeni paket Office še vedno deloval, vendar Microsoft ne bo več zagotavljal odpravljanja napak in varnostnih popravkov. Če uporabniki naletijo na kakšno tehnično težavo s svojimi programi, bodo morali rešitev poiskati sami.

Čeprav je Office 2013 mnogim dobro poznan in se zaradi svoje stabilnosti še vedno pogosto uporablja tudi zdaj, deset let po izidu, je morda čas, da razmislite o posodobitvi delovnega okolja s paketom, ki ponuja novejše funkcije za produktivnost. Če se želite izogniti prevelikim spremembam delovnih navad svojih zaposlenih, priporočamo nadgradnjo na enega od treh najnovejših Microsoftovih trajnih paketov Office, in sicer:

Office 2016 Professional Plus

Konec podpore: 14.10.2025

Office 2016 je priljubljen na­sled­nik paketa Office 2013 in je cenovno dostopen ter pri­ljub­ljen izdelek, priporočljiv za or­ga­ni­za­cije, ki želijo po­da­lj­šati in izboljšati iz­kuš­njo klasičnega paketa Office.

Office 2019 Professional Plus

Konec podpore: 14.10.2025

Office 2019 uporablja enako programsko opremo kot Office 2016, vendar dodaja nekaj funk­cij za boljše sodelovanje in izboljšano produktivnost ter tako zagotavlja odlično rav­no­ve­sje med klasično pi­sar­niš­ko izkušnjo in novejšimi okolji v oblaku.

Office LTSC Professional Plus 2021

Konec podpore: 13.10.2026

Office 2021 je najnovejša različica trajnih Microsoftovih paketov za produktivnost, ki klasičnim namiznim aplikacijam prinaša še več funkcij ter do­dat­no širi mož­nos­ti po­ve­zo­va­nja v oblaku in so­de­lo­va­nja.

Kot je razvidno zgoraj, je konec življenjske dobe vseh treh kompletov zelo podoben (enak za različici izdani leta 2016 in 2019), kar omogoča nosilcem odločanja, da se osredotočijo na izbiro izdelka, ki ga potrebujejo, na podlagi cene in potrebnih funkcij. Več o razlikah in podobnostih med tremi različicami paketa MS Office si lahko preberete v naših primerjalnih člankih za Office 2016 proti Office 2019 in Office 2019 proti Office 2021.

Prihranite s hibridnimi rešitvami

Če vaše podjetje želi še naprej uporabljati klasični paket MS Office, vendar potrebuje tudi nekaj orodij, ki so na voljo le v najnovejših Microsoftovih storitvah, razmislite o hibridni rešitvi – kombinacija trajnega paketa Office in naročnine na Microsoft 365. V našem članku preverite, ali je to najbolj primerna in cenovno ugodna rešitev za vašo organizacijo: Hibridne rešitve: Kako lahko vašemu podjetju pomagajo prihraniti pri programski opremi?

Potrebujete pomoč pri izbiri prave rešitve za svoje podjetje? Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje!

Iskanje najboljšega ravnovesja med funkcijami, življenjsko dobo in ceno izdelka je lahko dolgotrajno in naporno. Naše podjetje zagotavlja brezplačno svetovanje o licenciranju, zato nas brez oklevanja kontaktirajte, če želite prihraniti čas, denar in živce. Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali glede najprimernejše rešitve.


Shrani ta članek kot PDF

Vaš izdelek je bil dodan v košarico