Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Podpora za Exchange Server 2013 in SharePoint Server 2013 se je končala – kakšne so zdaj vaše možnosti?

  • Microsoft
  • Primerjava izdelkov

9. 5. 2023

11. aprila 2023 je Microsoft uradno končal podporo za Exchange Server 2013 in SharePoint 2013. To pomeni, da Microsoft ne bo več zagotavljal varnostnih posodobitev, popravkov napak ali tehnične podpore. Čeprav bosta obe programski aplikaciji ostali popolnoma funkcionalni, ne bosta deaktivirani in ju bo še vedno mogoče uporabljati za vsakodnevno delo, lahko nadaljnja uporaba teh platform predstavlja varnostno tveganje ter zmanjša produktivnost in združljivost z novejšo programsko opremo.

Zdaj je pravi čas za nadgradnjo na najnovejše različice Exchange Server in SharePoint Server. Tako lahko vaše podjetje zagotovi varnost in učinkovitost orodij za komunikacijo in sodelovanje. Stranke lahko izbirajo med več možnostmi za trajne izdelke v Microsoftovem ekosistemu:

Microsoft Exchange Server
Konec podpore za oba izdelka: 14. 10. 2025

Za več informacij kliknite na ime izdelka


Exchange Server 2016 Exchange Server 2016 je zmogljiva in prilagodljiva platforma za sporočanje in sodelovanje, s katero lahko vaša organizacija učinkoviteje komunicira in sodeluje. Z izboljšano zmogljivostjo, večjo zmogljivostjo shranjevanja in poenostavljenimi funkcijami za upravljanje je strežnik Exchange Server 2016 odlična izbira za organizacije vseh velikosti.


Exchange Server 2019 Exchange Server 2019 je najnovejša (in morda zadnja) različica trajnega poštnega in koledarskega strežnika, ki ga je razvil Microsoft. V primerjavi s prejšnjimi različicami ponuja številne prednosti, vključno z izboljšanimi varnostnimi funkcijami, učinkovitejšim iskanjem in še boljšim delovanjem.
Microsoft SharePoint Server
Konec podpore za oba izdelka: 14. 07. 2026

Za več informacij kliknite na ime izdelka

SharePoint Server 2016
SharePoint Server 2016 vključuje izboljšane možnosti iskanja, podporo za mobilne naprave in hibridno funkcionalnost, ki podjetjem omogoča, da izkoristijo prednosti lokalnih storitev in storitev v oblaku. Je vsestransko in zanesljivo orodje za sodelovanje, ki lahko pomaga izboljšati produktivnost in učinkovitost v vsaki organizaciji.

SharePoint Server 2019
SharePoint Server 2019 je najnovejša različica Microsoftove zmogljive platforme za sodelovanje, ki je zasnovana tako, da pomaga organizacijam deliti in upravljati vsebino, učinkovito sodelovati in sprejemati boljše odločitve. Platforma vključuje nove in izboljšane funkcije, kot so sodobne predloge spletnih mest, izboljšane možnosti skupinskega dela ter poenostavljeno ustvarjanje in upravljanje spletnih mest.

Razmišljate o prehodu v oblak? Razmislite o hibridni rešitvi!

Nekatera podjetja lahko trajne lokalne rešitve za Exchange in SharePoint nadomestijo s storitvami v oblaku, vendar popoln prehod v oblak za večino podjetij morda ni stroškovno najučinkovitejša rešitev. Da bi se izognili nepotrebnim letnim stroškom, priporočamo kombinacijo naročniških in trajnih licenc. Tovrstno hibridno rešitev lahko dosežete s trajno licenco za MS Office (za namizne aplikacije, kot je MS Outlook) ter naročnino za Exchange Online in SharePoint Online (z Microsoft 365 Business Basic).

Prihranite z rabljeno programsko opremo

Forscope vam lahko pomaga prihraniti pri programski opremi, saj ponuja rabljene licence za majhen del cene novih. Naše licence so v celoti skladne z vsemi zakonskimi zahtevami ter omogočajo dostop do najnovejših funkcij in varnostnih posodobitev. Kupijo jih lahko podjetja in ustanove iz zasebnega in javnega sektorja. Tukaj je nekaj nedavnih primerov uspešne optimizacije stroškov programske opreme za naše stranke:

Mesto Příbram na Češkem je za dve licenci za strežnik Exchange Server 2019 in 280 licenc Exchange Server 2019 Standard User CAL plačalo 14 000 EUR, s čimer je prihranilo 19 000 EUR, saj bi stroški novih licenc znašali 33 000 EUR. Vse zahvaljujoč nakupu pri Forscopu!

Ministrstvo za promet in gradbeništvo Slovaške je prihranilo 7 700 EUR z nakupom rabljene programske opreme pri podjetju Forscope. Kupili so štiri izdelke SharePoint Server 2019 in dva izdelka Exchange Server Standard 2019 za skupno 28 000 EUR (v primerjavi s 35 700 EUR, ki bi jih porabili za novo programsko opremo).

Želite doseči boljšo optimizacijo stroškov programske opreme? Kontaktirajte nas!

Ne zamudite priložnosti za nadgradnjo in prihranite pri izdatkih za programsko opremo. Še danes kontaktirajte Forscope in se pogovorite o možnostih ter poiščite pravo rešitev za svojo organizacijo.


Shrani ta članek kot PDF

Vaš izdelek je bil dodan v košarico