Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Aktivacija Windows 7

Po namestitvi mora biti tvoj Windows 7 aktiviran v 3 dneh po prvi prijavi v sistem. Če želite podaljšati poskusno obdobje sistema do 30 dni, kliknite gumb Start in poiščite "cmd.exe". Odprite ukazni poziv na skrbniški ravni in vtipkajte slmgr.vbs /rearm

Ne pozabite na aktivacijo! Če ne bo operacijski sistem aktiviran, Prikaže se opozorilno sporočilo, ki vas obvesti da je programska oprema nezakonita.

Če ste se odločili aktivirati vaš Windows preko interneta in ste že na spletu, proces aktivacije je hiter in enostaven.

Vzemite te korake za aktivacijo Windows 7:

 • Odprite okno za aktivacijo Windows: kliknite gumb Start, z desnim gumbom miške kliknite Računalnik, izberite Lastnosti in nato kliknite Aktiviraj Windows Zdaj.
 • Če bo Windows zaznal internetno povezavo, kliknite „Aktiviraj Windows online zdaj“. Potrebno bo skrbniško dovoljenje.
 • Če računalnik od vas zahteva skrbniško geslo ali potrditev, vnesite geslo ali izvedite potrditev.
 • Na predvideno mesto vnesite aktivacijsko kodo za Windows 7, kliknite Naprej, potem sledite navodilom.

 

Telefonska Aktivacija

Če Windows ne more aktivirati izdeka preko interneta, lahko aktivirate Windows 7 prek avtomatiziranega telefonskega sistema. Obstajajo 3 možnosti, kako aktivirati vaš Windows s telefonsko aktivacijo. Ena, ki zahteva da opravite klic in dva druga načina, ki tega ne zahtevata. Poglejmo vse tri možnosti.

Možnost 1 in 2 – s uporabo Letactivate.com

Te dve možnosti bomo pojasnili skupaj, ker sta začetek in konec procesa za obe ista.

  • Pojdite na stran letactivate.com in se prijavite s svojim e-naslovom ter številko naročila.

   Opomba: letactivate.com je polavtomatiziran spletni sistem za telefonsko aktivacijo, ki sodeluje z Microsoftovimi strežniki. To storitev smo pripravilo, da bi bila telefonska aktivacija bolj priročna.
 • Najprej boste morali izbrati ali bo vaš ID namestitve razdeljen v bloke, ki vsebujejo 6 številk (za Windows 8 in starejše) ali 7 številk (Windows 10 ter Office 2013 ali novejše).

Potem, ko izberete število številk, boste morali pridobiti vaš ID namestitve. V tem delu se možnost 1 in Možnost 2 razlikujeta.

Pridobitev ID-ja namestitve

Možnost 1

  • Prenesite tole CMD datoteko: GetInstallationID.cmd, kliknite na datoteko s desnim gumbom miške in izberite „Zaženi kot skrbnik“. Lahko se odpre okno s PC varnostjo – če se to zgodi, samo kliknite na „Več možnosti“ in „Vseeno zaženi“. Nato se bo odprla takšna Notepad datoteka:

V tem oknu lahko opazite svoj ID namestitve. Kopirajte to številko in se vrnite na stran letactivate.com na kateri jo lahko vnesete v prazne okvirje (oglejte si sliko z besedilom „Vnesi svoj ID namestitve“ spodaj).

Možnost 2

  • Kliknite na iskalno okno svojega Windowsa in vtipkajte „slui 4“ (s razmikom med besedo in številko). Kliknite na rezultat iskanja in se bo odprlo modro okno. Samo pritisnite „Naprej“ in takoj opazite vaš ID namestitve (kot na sliki spodaj).
 • V tem primeru boste morali kopirati skupine številk posebej in jih vnesti v prazne okvirje na strani letactivate.com. Ko boste končali, rezultat bo izgledal kot na sliki spodaj:
 • Zdaj le kliknite Preveri.
 • Boste morali počakati nekaj par trenutkov, da bo preverjanje končano. Ta proces lahko traja dlje, če več oseb preverja svoj ID namestitve istočasno.
 • Zdaj le morate vnesti ID potrditve na določena mesta (A, B, C, D, E, F, G, H) in pritisniti Naprej.
 • In to je to! Vaš izdelek je bil uspešno aktiviran.

Opomba: Če stran Letactivate.com ni ustvarila ID potrditve, kupljena licenca ima težave z regionalnimi omejitvami ali aktivacijska linija je zasedena, poskusite ponovno čez 5 minut. Tudi naša podpora za stranke lahko aktivira program ali bo zamenjala izdelek zate prek naše Forscope Pomoči na Daljavo.

Možnost 3 – Opravljanje klica

 • Odprite okno za aktivacijo Windows: kliknite gumb Start, z desnim gumbom miške kliknite Računalnik, izberite Lastnosti in nato kliknite Aktiviraj Windows Zdaj.
 • Alternativno lahko tudi poiščete „Aktiviraj“.

Zdaj kliknite na Pokaži mi druge načine za aktiviranje.

  • Vnesite ključ izdelka Windows 7 in kliknite na "Naprej (Next)".
  • Kliknite na "Uporabi avtomatiziran telefonski sistem" (oglejte si sliko spodaj). Potrebno bo skrbniško dovoljenje. Če računalnik od vas zahteva skrbniško geslo ali potrditev, vnesite geslo ali izvedite potrditev.
  • V spustnem meniju izberite najbližjo lokacijo za vas, nato kliknite Naprej.
  • Pokličite eno od razpoložljivih telefonskih številk iz seznamu. Avtomatiziran sistem vas bo vodil skozi proces aktivacije.
 • Ko se to od vas zahteva, na tipkovnici telefona vnesite ID namestitve, ki ga vidite na svojem zaslonu. Ta ID namestitve je razdeljen v 9 (ali 8) skupin sestavljenih iz 6 številk. Vedno bo se od vas zahtevalo, da vnesete določeno skupino preko vašega mobitela, np. „Vsesite številke iz prve skupine“.
 • Na tretjem koraku vnesite ID potrditve, ki vam ga je dal telefonski sistem. Spet bo 9 skupin številk, ki jih je potrebno vnesti na določeno vnosno polje.
 • Na mesto predvideno na tretjem koraku vtipkajte ID potrditve, kliknite Naprej in sledite navodilom.

Aktivacija izdelka izključno za napredne uporabnike

Obstaja tudi hitrejši način aktivacije vašega izdelka, ko žw imate ID potrditve iz strani Letacvtivate.com.

Te postopek je eden od uradnih načinov aktivacije izdelka, kot lahko vidite na Microsoftovi spletni strani: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj980163(v=winembedded.81).aspx  

Kopirajte ID potrditve iz Letactivate.com (ne pozabite odstraniti razmike med skupinami ID-ja potrditve), odprite cmd.exe kot skrbnik in vtipkajte:

slmgr.vbs /atp <confirmation id>

Nato vtipkajte naslednji ukaz da se operacijski sistem avtomatično aktivira:

slmgr.vbs /ato

Čestitke! Vaš izdelek je bil uspešno aktiviran.

Vaš izdelek je bil dodan v košarico

  Brezplačna dostava in 30 dnevna zagotovitev vračila denarja