Še nimate ustvarjenega računa? Ustvari novega

Nastavitve

Priprava zagonskega USB/DVD

Ste si zagotovili sistem Windows, pa ste ugotovili, da vaš namizni računalnik oziroma prenosnik nima DVD enote? Brez skrbi!

S pomočjo aplikacije Windows 7 USB/DVD Download Tool, ki jo je razvil neposredno Microsoft, lahko iz stisnjene ali ISO datoteke ustvarite zagonski USB ključ. Delo z orodjem je zelo enostavno in kos mu bo tudi popoln začetnik. Predpogoj za pripravo zagonskega USB ključa je, da imate na voljo drugi računalnik z DVD enoto, s pomočjo katere boste ustvarili ISO datoteko, le-to pa nato premaknili na USB ključ. Če imate ISO datoteko že pripravljeno, ne potrebujete drugega računalnika, zadošča zgolj aplikacija.

Pa začnimo

Izberite datoteko ISO

Sedaj se bo v postopek vključila aplikacija Windows 7 USB/DVD Download Tool, ki jo je potrebno najprej namestiti. Ko je aplikacija nameščena, jo zaženite in v prvem koraku izberite mesto, na katerem je shranjena ISO datoteka, ki ste jo na začetku ustvarili.

Določite medij

V drugem koraku izberite USB (možnost DVD je tukaj na voljo za varnostno kopiranje datotek sistema na rezervno DVD ploščo).

Izberite ciljno mesto

V tretjem koraku je potrebno izbrati mesto vašega pomnilniškega ključa, na katerega želite datoteke kopirati, in zagnati kopiranje.

Spijte kavo

Sedaj lahko samo še spremljate, kako se datoteke kopirajo, in si denimo privoščite kavico, saj bo kopiranje trajalo nekaj časa.

Če je bilo kopiranje uspešno, lahko aplikacijo zaprete in ponovno zaženete računalnik za zagon sistema z USB ključa. Če se namestitev sistema ne začne, morate verjetno v BIOS-u nastaviti prednostni vrstni red zagona tako, da bo imel zunanji USB disk prednost pred vašim trdim diskom.

Nastavitev zagonske prioritete

Vzemite USB Windows 7 in ga vstavite v računalnik, kamor želite namestiti sistem. Če se namestitev ne zažene samodejno, je treba znova zagnati računalnik in v nekaterih primerih v BIOS-u postaviti prednost zagona. V BIOS lahko vstopite s pritiskom na tipke Del, F2 ali F12 takoj po ponovnem zagonu računalnika. Po vnovičnem zagonu računalnika bi morali videti, katero tipko pritisniti. Različica BIOS-a temelji na matični plošči, prednost zagona pa je ponavadi na voljo pod možnostjo Boot, nekatere proizvajalke imajo lahko svoje BIOS-okolje, zato prosimo, da vzamete spodnjo sliko kot ilustracijo.

Pojdite do zagona in spremenite prvo napravo za zagon v USB / odstranljivo napravo. Spremenite prednost zagona in potrdite spremembe tako, da izberete Shrani in izstopi (F10).

Vaš izdelek je bil dodan v košarico

    Brezplačna dostava in 30 dnevna zagotovitev vračila denarja